• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Gotujemy

Nazywam się Weronika, mam 15 lat na tym blogu przedstawię kilka przepisów na smaczne dania 💓

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

W sam raz na obiad

SKŁADNIKI

150 g spaghetti 
główka kopru włoskiego 
160 g dojrzałych pomidorków koktajlowych w różnych kolorach 
świeża czerwona papryczka chili 
3 łyżki oliwy z oliwek Gallo Delicado
sól
pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Makaron gotujemy następnie odcedzamy, pozostawiając szklankę wody z gotowania.
2. W czasie gotowania makaronu od kopru włoskiego odkrawamy zielone części. Białą część kroimy na pół, a następnie drobno siekamy. 
3. Chili oczyszczamy z pestek i drobno kroimy, mieszamy na patelni z koprem włoskim i dusimy bez przykrycia do miękkości,  mieszając.
4. Pomidorki kroimy na połówki, a zielone części kopru na cienkie plasterki. Pomidorki dorzucamy na patelnię, następnie dodajemy odsączony makaron i trochę wody z jego gotowania. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy plasterkami i listkami kopru włoskiego.
5.jemy
09 kwietnia 2021   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Wercia199111 | Blogi